12.01.2022 Produkty

10+1 možností přístupu s interkomem 2N® IP Style

Správný interkom umí mimo videohovor i autentizovat přístup osob do budovy. Ten nejlepší interkom nabízí přístup několika technologiemi zároveň.

WaveKey – Bluetooth vládne

Vyřešili jsme všechny problémy, které přístup mobilem až do teď provázely a věříme, že ovládne trh. A jako takový nesmí chybět v interkomu 2N® IP Style. Vyberte si ze čtyř módů. Každý se hodí k jinému typu vstupu a každý nabízí uživateli jiný prožitek. Wavekey

  • Touch (dotykový) režim. Uživatel se jen dotkne virtuálního tlačítka se symbolem Bluetooth na displeji a dveře se téměř okamžitě otevřou. A kde je telefon? Schovaný v kapse, kabelce nebo batohu. Pohodlná metoda, kterou si pochvalují uživatelé na celém světě.
  • Tap in app (stisk v aplikaci) režim. Mobil vzít do ruky, odemknout mobil, otevřít aplikaci, stisknout tlačítko dveří a vejít. Složitější proces než u dotykového režimu, ale bezpečnější. Právě krok odemknout mobil je zásadní a zvyšuje neprůstřelnost systému na maximum.
  • Motion (pohybový) režim. Stačí se přiblížit nebo mávnout a dveře se otevřou jen oprávněným osobám. Zní to jako sci-fi? Kdepak, to je 2N.
  • Card (kartový) režim. Nechtějí se uživatelé vzdát naučeného pohybu s přikládáním karty? Nenuťte je. Jen jim řekněte ať přiblíží ke čtečce telefon místo karty. A je jedno, jestli mají mobil s iOS nebo Android systémem.

Staré dobré RFID

RFID karty a klíčenky zatím na trhu dominují, takže 2N® IP Style je připravený na všechny obvyklé i méně obvykle karty nejrůznějších výrobců.

  • 125 kHz. Nejméně bezpečná frekvence, kterou už nedoporučujeme používat. 2N® IP Style ji podporuje hlavně pro plynulý přechod na bezpečnější frekvenci nebo Bluetooth.
  • 13.56 MHz. Zaběhnutá frekvence, která má své nepopiratelné výhody (vyšší bezpečnost oproti 125 kHz), ale i mnoho nevýhod (vysoké provozní náklady).
  • Zabezpečená 13.56 MHz. Zabezpečené karty na frekvenci 13.56 MHz jsou sice nepatrně dražší než klasické 13.56 MHz karty, ale za tak razantní zvýšení bezpečnosti je to náklad rozumný. Pokud chcete v projektu použít tyto karty, objednejte variantu interkomu 2N® IP Style, která čtení těchto karet podporuje (9157101-S).
  • NFC. Tato technologie sice patří mezi přístup mobilem, ale máme ji tady, protože vychází ze standardu RFID. Chytrý telefon uživatel přiblíží ke čtečce a dveře se otevřou. Bohužel má tato technologie jeden háček. Nebo spíš pořádný hák. Chytré telefony firmy Apple tuto technologii nepodporují.

PIN kód pro jednorázové návštěvy

Zadávání PIN kódu se k pravidelnému přístupu už dnes používá naprosto minimálně, ale k jednorázovým vstupům, nebo vstupům s omezenou dobou platnosti je to vhodná technologie. Dotykový displej interkomu 2N® IP Style navíc podporuje i promíchanou klávesnici. Jednotlivá čísla jsou pokaždé na jiné pozici a odpozorovat vyťukávaný kód je výrazně složitější.

Jednorázové návštěvy moderně? Využijte QR kód

Ještě jste neslyšely o tom že 2N® IP Style podporuje čtení QR kódů? Ještě to totiž neumí, ale každým dnem vydáme update a tuhle novou funkci získá. Přístup QR kódem je hodně podobný využitím jako PIN kód (jednorázový a časově omezený přístup), ale je bezpečnější a zcela bezdotykový.

(SPZ) – luxusní parkoviště

A poslední je +1 možnost. 2N® IP Style umí stejně jako všechny naše IP interkomy otevírat závoru na základě rozpoznané SPZ. A jako u ostatních interkomů k tomu potřebujete externí kameru společnosti AXIS se softwarem AXIS License Plate Verifier nebo Vaxtor. A proč je v nadpisu SPZ v závorce? Protože instalace 10palcového dotykového interkomu na stojan k vjezdu na parkoviště není úplně typická. Ale na druhou stranu vám v tom vlastně nic nebrání.

Přístupové metody má interkom 2N® IP Style zvládnuté na výbornou, ale co jeho ostatní vlastnosti? I v nich exceluje. Jeho displej vás okouzlí z jakéhokoliv úhlu, grafické rozhraní vás zhypnotizuje svými animacemi, obraz z kamery vás oslní svou barevností a odolnost produktu vás dostane do kolen.

Každý si vybere svou oblíbenou metodu přístupu

Už nikdy neinstalujte interkom a čtečku k jedněm dveřím. Instalujte jedno zařízení, které zvládne dokonale obojí.

Objednat 2N® IP Style