05.04.2023 Software

2N® PICard: naše nové řešení pro správu zabezpečených karet

Udržujte krok s rostoucími bezpečnostními hrozbami moderního světa díky poskytování zcela bezpečného přístupového systému. 2N® PICard je uživatelsky přívětivé a flexibilní řešení pro šifrování zabezpečených RFID karet

K čemu jsou nám zabezpečené karty?

přístupové systémyRFID karty jsou stále tím nejrozšířenější způsobem pro zajištění přístupu na trhu: avšak velká část těchto přístupových systémů se i dnes spoléhá na zastaralou 125 kHz technologii z 90. let minulého století. Tyto karty mají pouze UID (CSN) identifikátor, který dokáže přečíst jakákoli čtečka – a to je vzhledem k četnosti narušení bezpečnosti v dnešní době velmi znepokojující. Tyto karty nejsou zabezpečené a lze je velmi snadno naklonovat.

Jak tedy zajistit, že bude tato oblíbená přístupová metoda bezpečná? Stačí si vybrat RFID standard, který je navržen tak, aby tyto hrozby eliminoval: konkrétně MIFARE® DESFire®, technologii vyvinutou společností NXP, která je tou nejlepší volbou z hlediska rychlosti, výkonu a efektivity vynaložených nákladů.

Flexibilita při zabezpečování karet: představujeme 2N® PICard

Nové, jedinečné kryptografické řešení od společnosti 2N je založeno právě na této technologii a poskytuje zabezpečené identifikační údaje (PIC - Protected Identity Credentials). 2N® PICard:

  • Přináší zcela zabezpečené řešení přístupového systému 
  • Kombinuje vysokou úroveň zabezpečení s jednoduchými pracovními postupy
  • Nabízí flexibilitu pro správce objektů i systémové integrátory

Stáhněte si náš leták, ve kterém najdete podrobnější informace o technických specifikacích, o tom, jak řešení funguje, a o řadě výhod, které nabízí pro přístupové systémy

Stáhněte si leták

Jak 2N® PICard funguje?

Mozkem celého řešení je 2N® PICard Commander – softwarová aplikace, která umožňuje správcům vytvořit jedinečnou kryptografickou sadu klíčů pro každou lokalitu. Sady klíčů jsou založeny na hlavním šifrovacím klíči (MEK): od něj jsou odvozeny jednotlivé šifrovací klíče a klíče pro čtení.

Šifrovací klíče se používají k šifrování nových přístupových údajů na kartách MIFARE® DESFire® EV2/EV3 prostřednictvím 2N USB čtečky. Čtecí klíče jsou exportovány a nahrávány buď přímo do zařízení od společnosti 2N, které jsou nainstalovány na místě, nebo do softwaru 2N® Access Commander, který je následně distribuuje do připojených 2N IP interkomů a do přístupových čteček 2N Access Unit.

Jaké výhody to přináší?

Víceúrovňové zabezpečení: řada bezpečnostních opatření včetně symetrického (AES-128) a asymetrického (ECDSA) šifrování, celý projekt chráněn silným heslem, hlavní šifrovací klíč v rukou zákazníka a další. To vše zcela zásadně eliminuje možnost zkopírování nebo zneužití zabezpečené karty.

Flexibilita: řešení 2N® PICard je vhodné jak pro facility manažery spravující jednotlivé objekty, tak pro systémové integrátory, kteří se starají o větší množství objektů. Integrátoři mohou také nabízet správu zabezpečených karet jako samostatnou službu.

Uživatelská přívětivost a pokročilé funkce bez komplikací: celé řešení je navrženo tak, aby uživatel nemusel o technologii MIFARE® DESFire® nic vědět, a přesto byl schopen nahrát na karty zabezpečené přístupové údaje.

Mějte stále nejnovější informace. Přihlaste se k odběru našeho newsletteru.

Kompatibilní zařízení společnosti 2N

Přístupové údaje zabezpečené pomocí technologie 2N® PICard dokáže přečíst naprostá většina nově vydaných přístupových čteček od společnosti 2N (13,56 MHz). Přepracovali jsme také naše stávající multifrekvenční přístupové čtečky, které využívají kombinaci technologie Bluetooth & RFID, resp. Dotykové klávesnice & RFID, a vybavili je naším vlastním 2N RFID čipem, abychom zajistili, že i ony budou podporovat technologii 2N® PICard. Upozorňujeme, že tyto čtečky mají nová objednací čísla. Kompletní seznam podporovaných zařízení můžete najít v letáku nebo na našich webových stránkách.

Chcete, aby byl váš přístupový systém zabezpečen, jak nejlépe to jen jde?

Eliminujte velmi rozšířenou hrozbu kopírování přístupových karet pomocí technologie 2N® PICard! Zjistěte více, stáhněte si leták nebo si o tom promluvte s členy našeho týmu.

Další informace