05.11.2020 Řešení

Kolik interkomů instalujete v nové čtvrti pro 30 000 lidí?

Víme to přesně. Náš technologický partner DOVIT se totiž pustil do takhle velkého projektu v Lucemburku. Podívejte se, jak si s tím poradil.

Lucemburk se mění v moderní metropoli. Může za to masivní stavební rozvoj. Například nová luxusní čtvrť La Cloche d'Or pro víc než 30.000 obyvatel. Výstavba probíhá v duchu konceptu smart city a takové bylo i zadání pro našeho integrátora, společnost DOVIT. Vybavit všechny bytové domy moderním systémem domácí automatizace. Důležité je pohodlné ovládání chytré domácnosti, ale taky naprosté bezpečí pro rezidenty. A právě bezpečnost zajišťuje náš prověřený přístupový systém.

U vchodu do každé budovy se vyjímá designový interkom 2N® IP Verso s velkým dotykovým displejem a čtečkou NFC/RFID. Rezidenti používají ke vstupu do domu kartu nebo svůj chytrý telefon. Na něm můžou sledovat i prostor před domem, a to kdykoli a odkudkoli na světě. Není problém na dálku vyřídit videohovor s návštěvou nebo vpustit do domu kurýra. Obsluha domu nemusí zasahovat, ale přitom má o pohybu v domě neustálý přehled. Tomu říkáme opravdový smart home.

Kolik bylo těch interkomů? DOVIT jich v celé čtvrti instaloval 82. Klíčové bylo zvolit jednoduchou konfiguraci systému. Síťové řešení a intuitivní uživatelské prostředí umožňuje nastavit každý interkom podle individuálních požadavků v každém domě. Přitom jsou ale zachovány všechny výhody konektivity a centrální obsluhy. A tomu zase říkáme opravdový smart facility management.

Přečtěte si víc o řešení, kterým integrátor DOVIT uvedl do života koncept smart city v Lucemburku.

Bezpečnou a chytrou domácnost ocení i vaši zákazníci!

Víc o projektu