12.01.2023 Řešení

Jak nová funkce vnitřních panelů zvyšuje bezpečnost objektu?

Vnitřní panely 2N® Indoor View a 2N® Indoor Compact nově ukazují stav dveřního kontaktu. Jaký má tahle zdánlivě malá funkce vliv na zabezpečení instalace a jakými dalšími způsoby můžou odpovídací jednotky bezpečnost objektu zvýšit? Čtěte dál.

Odpovídací jednotky s verzí 2N OS 2.37 v reálném čase zobrazují stav dveřního kontaktu připojeného k interkomu. Dveřní kontakt nainstalujete na dveře a zárubně dveří a připojíte ho k 2N IP interkomu. Vnitřní panel pak komunikuje s interkomem a data z dveřního kontaktu zobrazuje na displeji odpovídací jednotky.vnitřní panel

Jaké stavy jednotka zobrazuje a proč?

  • Otevřené/zavřené dveře – uživatel odpovídací jednotky zjistí, jestli návštěva opravdu dveře otevřela a hlavně, jestli se dveře za návštěvníkem správně zavřely. Toto je nejběžnější scénář, jak bude rezident novou funkci používat.
  • Příliš dlouho otevřené dveře – významným nebezpečím pro celou budovu je stav, kdy někdo zapomněl dveře správně zavřít, nebo je dokonce nechal úmyslně otevřené. Do zabezpečeného prostoru pak může snadno vniknout nezvaný návštěvník.
  • Násilím otevřené dveře – bezprostředním nebezpečím pro majetek a zdraví obyvatelů domu je neoprávněné otevření dveří např. vykopnutím.

Odpovídací jednotka upozorňuje rezidenta na otevřené dveře grafické (červená ikona, textové upozornění). Pokud rezident upozornění uvidí, může jít dveře jednoduše zavřít nebo informovat bezpečnostní službu/správce/recepční. Ve správně nastavené instalaci je zodpovědná osoba o příliš dlouho otevřených dveřích nebo vykopnutých dveřích už informovaná (víc v následujícím odstavci), ale rezident může k odstranění bezpečnostní hrozby výrazně přispět.

Informování bezpečnostní služby

O otevřených dveřích by se v první řadě měla dozvědět odpovědná osoba (pracovník bezpečnosti, recepční, správce) co možná nejdříve. Není to sice žádná novinka, ale pro úplný popis řešení to sem napíšeme. V sekci Automatizace můžete při dlouho otevřených dveřích nebo násilím otevřených dveřích nastavit například zaslání e-mailu odpovědné osobě.

Navíc můžete nastavit, aby interkom přehrál předem nahranou hlášku. V případě příliš dlouho otevřených dveří může přehrát například: „Dveře jsou příliš dlouho otevřené. Zavřete je, prosím.“ A v případě násilím otevřených dveří může interkom přehrát hlášku: „Detekovali jsme neoprávněné otevření dveří a kontaktovali jsme bezpečnostní službu.“

Mějte stále nejnovější informace. Přihlaste se k odběru našeho newsletteru.

Nastavení řešení

K správnému fungování nezapomeňte k interkomu a odpovídacím jednotkám přikoupit hlavně dveřní kontakt. Podmínkou je taky interkom a odpovídací jednotka s 2N OS verze 2.37 a vyšší a interkom s odpovídací jednotkou musí být ve stejné LAN síti.

  • Připojte dveřní kontakt do vstupu interkomu (Input1, Input2, Ext.In1, …)
  • Přejděte do sekce Hardware/Dveře/Dveře/Senzor otevření dveří
  • V poli Přiřazený vstup vyberte vstup, ke kterému jste připojili dveřní kontakt
  • Zaškrtněte pole Detekce neautorizovaného otevření dveří a/nebo Detekce dlouho otevřených dveří.
  • Vnitřní panel automaticky stav dveří zobrazí a nemusíte tuto funkci v jeho nastavení nikde zapínat.

Více informací včetně screenshotů a nastavení řešení v Automatizaci najdete na našich FAQ v článku jak zapojit a nakonfigurovat dveřní kontakt na IP interkomu.

Jak ještě odpovídací jednotky zvyšují bezpečnost instalace?

Extérní kamery

Rezident si může na vnitřním panelu 2N může v průběhu hovoru přepnout mezi kamerou interkomu a externí kamerou připojenou k interkomu. Rezident si může v průběhu hovoru prohlédnout volajícího i z jiného úhlu a zjistit, jestli někdo další nestojí mimo záběr kamery interkomu.

Videodohled

Na vnitřním panelu 2N® Indoor View může rezident sledovat kdykoliv živě přenos z až z 16 jakýkoliv IP kamer. A ty dokonce nemusí být připojené k interkomu. Sledovat může, co se děje na chodbě před bytem, za domem nebo v garáži.

Pořizování snímků v průběhu hovoru

Při každém (i zmeškaném) hovoru udělá 2N® Indoor View automaticky 1, 3, nebo 5 snímků (záleží na nastavení) a přidá je k záznamu o hovoru. Rezident může dokonce v průběhu hovoru přidat další snímky. Stačí zmáčknout tlačítko fotoaparátu v levém dolním rohu. Takže uživatel bude mít skvělý přehled o minulých hovorech, ale také případně fotografii podezřelého.

Zjistěte o bezpečném řešení vše

Poraďte se s našimi specialisti, kteří mají za sebou stovky realizovaných projektů.

Chci bezpečné řešení