Jak vám můžou IP interkomy ušetřit nemalé peníze (nebo dokonce pomoci nějaké i vydělat)!

 

 Camilla Ashdown, 14. 06. 2022 | 5 min čtení

V oboru IP interkomů, stejně tak jako v celém technologickém odvětví, je kladen velký důraz na inovace - na produkty a technologie, které spotřebitelům přinášejí něco, co ještě nikdy neviděli. Je to zcela pochopitelné: každý má rád nové věci a je pravda, že odvětví IP interkomů se v posledních letech díky technologickému pokroku výrazně změnilo. Inovace jsou vzrušující také proto, že alespoň v úspěšných firmách neustávají a představují stálý zdroj nových příjmů a vytvářejí konkurenční výhody.

ip interkom

 

Někdy se ovšem méně zaměřujeme na to, k čemu inovace vlastně slouží. Zjednodušeně řečeno, jde o to reagovat na stávající a nově vznikající potřeby zákazníků, a proto se nejlepší společnosti nejvíce zaměřují nejen na inovace, ale rovněž na potřeby svých zákazníků. Potřeby zákazníků se samozřejmě vyvíjejí, ale troufám si tvrdit, že základní věci se vlastně vůbec nemění. Od doby, kdy byl představen první interkom, se ve skutečnosti úspěch (nebo neúspěch) nových inovací v našem odvětví odvíjel od odpovědi na tři jednoduché otázky: Zvyšuje bezpečnost lidí? Usnadňuje lidem život? Šetří zákazníkům peníze - nebo jim je to dokonce pomáhá vydělávat?

Poslední z těchto otázek – zda šetří nebo vydělává zákazníkům peníze – je tou, které se věnuje nejméně pozornosti. Skutečně inovativní produkty jsou zřídkakdy levné, a proto když se objeví nové produkty, bývá největší důraz kladen pouze na výhody v oblasti bezpečnosti a pohodlí. Realita je však taková, že IP technologie získává ve světě interkomů převahu, protože přináší zákazníkům výhody ve všech třech oblastech, včetně nákladové efektivity.

Existuje několik různých způsobů, jak toho IP interkomy dosahují, ale tyto tři jsou nejpodstatnější:

Přístup mobilem šetří provozní náklady a náklady na zaměstnance

Přístupové karty obvykle stojí 5-10 EUR za kus, i když někdy to může být i více než dvojnásobek. Z přehledu trendů v oblasti přístupového systému pro rok 2020 společnosti Nexkey vyplývá, že 41 % pracovníků v kancelářích někdy nahlásilo ztrátu nebo odcizení klíčů, karet a přívěsků, takže tyto náklady se nasčítávají. Společnost Albion Cars, která je naším zákazníkem, je jen jedním z příkladů firmy, která se rozhodla pro mobilní řízení přístupu - v jejím případě pro WaveKey: nejnovější Bluetooth technologii společnosti 2N. Proč? Protože měli problémy se ztrátou přístupových karet, a tudíž hledali alternativní metody ověřování přístupových údajů, které by bylo možné rychle vygenerovat a na dálku vydávat svým zaměstnancům.

Přístup mobilem může také omezit potřebu recepční v kancelářských budovách. Například Sópers House, luxusní co-workingový komplex severně od Londýna s velmi vysokou návštěvností (komplexem může denně projít 1 000 lidí), se rozhodl pro WaveKey alespoň zčásti proto, že řešení s klíči a přívěsky by vyžadovalo více lidí na recepci. Vzhledem k tomu, že stále více společností přechází na hybridní způsob práce a upouští od "tradičního" modelu kanceláří uprostřed stále nestabilnější ekonomiky a rostoucích nákladů, lze očekávat, že se tato skutečnost stane důležitým faktorem. Mnohé společnosti si nedokážou zdůvodnit trvalou obsluhu recepce zaměstnancem, a IP interkomy jim umožňují minimalizovat výdaje na zaměstnance, aniž by to bylo na úkor kvality řízení přístupu

Mějte stále nejnovější informace. Přihlaste se k odběru našeho newsletteru.

To se však nevztahuje pouze na kancelářské budovy. Například The Orchard, bytový dům s 29 jednotkami na dolním Manhattanu, se chtěl vyhnout používání klíčů a klíčenek. Nákladová efektivita správného řešení pro ně byla v tomto konkrétním projektu ještě vyšší prioritou, protože se rozhodli nezaměstnávat vrátného 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Přesto potřebovali najít způsob, jak zvládnout velmi náročné důsledky rozmachu elektronického obchodu, kdy kurýři doručovali balíky a potraviny po celý den. Řešení? „Virtuální vrátný“, zavedený díky nejmodernějšímu řešení pro řízení přístupu.

Vzdálená správa změnila pravidla hry pro instalatéry a správce objektů

Jednou z nejvýznamnějších výhod IP technologie pro řízení přístupu byla možnost spravovat zařízení na dálku. V našem případě jde o cloudovou platformu My2N, vaši, vaše snadno použitelná platforma pro správu produktů 2N. Díky němu mohou správci objektů sledovat stav našich zařízení v reálném čase a poskytovat okamžitou podporu zákazníkům prostřednictvím webového rozhraní, aniž by museli kamkoli vyjíždět. To je nejen efektivní, ale umožňuje jim to obsluhovat mnohem větší počet zákazníků.

Nejnovější technologie řízení přístupu mohou poskytnout stavebním firmám konkurenční výhodu

Konkurence na trhu s nemovitostmi je větší než kdykoli předtím a svádí se tuhé boje o získání potenciálních nájemníků a zájemců o koupi. Společnost CBRE nedávno zveřejnila na toto téma mimořádně zajímavý článek. V něm se uvádí, že před pandemií byl při marketingu nemovitostí většinou kladen důraz na " žádanou občanskou vybavenost" - například společné prostory pro setkávání a fitness zařízení. Na druhou stranu uvádí, že po nástupu pandemie patří mezi nejžádanější vybavení budov bezdotykové technologie, technologie propojení s budovou / aplikace pro budovy a snadný přístup do budovy. Jaké řešení má 2N? Exkluzivní technologie mobilního přístupu - WaveKey - která zahrnuje bezkontaktní režimy i IP produkty postavené na otevřených protokolech a rozsáhlých API, které lze snadno integrovat.

Z uvedeného je zřejmé, že i když představuje řízení přístupu pro majitele velkých budov relativně malé náklady, mohou jim nejnovější technologie poskytnout konkurenční výhodu, když se snaží přilákat nové nájemce.

V těchto ohledech odpovídá technologie IP interkomu na všechny tři otázky, k čemu inovace vlastně slouží:

Zvyšuje to bezpečnost lidí?

Ano

Usnadňuje to lidem život?

Ano

Šetří to zákazníkům peníze - nebo jim je to pomáhá vydělávat?

Obojí!

A právě proto je budoucnost našeho odvětví tak slibná.