15.03.2022 Řešení

300 přístupových čteček pro domov seniorů v Bolzanu

Proč jsou chytré přístupové čtečky 2N ideálním řešením pro objekty s vyšší pravděpodobností krizových situací? Dobrým příkladem může být domov pro seniory v italském Bolzanu, kde zrychlují dostupnost lékařské pomoci na maximum. Pokud se některý z jeho klientů ocitne v nesnázích, nově instalované čtečky 2N automaticky otevřou všechny dveře, které k němu vedou. Přečtěte si celý příběh.

Villa Melitta (Bolzano, Itálie) je soukromý domov pro seniory a rehabilitační centrum pro více než 160 obyvatel. Požadavky takového projektu jsou jasné. Intuitivní přístup pro obyvatele a nenáročná správa systému, kvůli častým změnám klientů rehabilitačního centra. Pokročilým požadavkem byla integrace se systémem Livion společnosti CWS. Jak se s tím náš integrátor popral?300 přístupových čteček pro domov seniorů v Bolzanu

K videokomunikaci zvolil interkom 2N® IP Verso a ke dveřím všech pokojů, bazénů a tělocvičen instaloval čtečky 2N Access Unit ve verzi RFID/NFC. Kromě klasických RFID karet používají klienti centra k přístupu i své chytré telefony. Ty musí podporovat NFC a mít nainstalovanou aplikaci 2N® Mobile Key.

Správu přístupu do budovy a jednotlivých pokojů obstarává software 2N® Access Commander. Jeho ovládání nevyžaduje žádné speciální dovednosti. Přidání uživatele a přiřazení přístupových práv jednoduše provede recepční při check-inu nového rezidenta.

Mějte stále nejnovější informace. Přihlaste se k odběru našeho newsletteru.

Integrace se systémy třetích stran je součástí naší DNA a proto nebylo propojení se systémem Livion žádný problém. V této instalaci spolupracují produkty 2N s kamerovým a monitorovacím systémem. A jak přesně funguje scénář, který jsme naznačili v úvodu?

Krizový scénář

V případě, že některý z klientů komplexu upadne, jeho Bluetooth náramek odešle poplašné hlášení a jeho polohu do systému Livion. Ten obojí ihned přepošle na chytré telefony personálu. Zároveň odešle čtečkám 2N http příkaz k otevření všech dveří na cestě k němu. Zdravotnickému personálu tak nestojí nic v cestě a poskytnou seniorovi pomoc v nejkratším možném čase.

Podívejte se na kompletní případovou studii ve formátu PDF a sdílejte ji se svými zákazníky, kteří řeší podobný projekt.

Hledáte jinou případovou studii?

Každý z našich obchodních zástupců realizuje desítky projektů měsíčně. Poraďte se s nimi.

Kontaktovat specialisty