21.03.2023 Řešení

Evoluční skok v My2N Management Platformě. Spravujte přístupová pravidla odkudkoliv

Neustále přidáváme do My2N Management Platformy funkce, které vám zefektivňují správu celé instalace. Poslední dobou jsme se soustředili hlavně na funkce, které se týkají správy přístupu. Jaké to jsou a co vše s nimi dnes nastavíte?

Z My2N se stává jednotná platforma, která zjednodušuje správu cloudového volání i přístupového systému. Obojí zcela vzdáleně. Podívejte se na vybrané funkce přístupového systému v My2N a odhalte ty, na kterých teprve pracujeme.ip interkom

Funkce přístupového systému v My2N Management Platformě

Správa přístupu na úrovni apartmánu – už nemusíte zdlouhavě nastavovat přístupová práva jednotlivcům, nastavte je celému apartmánu a všichni jeho obyvatelé je automaticky přeberou.

Přiřazení RFID karty a PINu uživatelům – v současnosti můžete přímo v My2N Management Platformě uživatelům přiřazovat populární RFID karty a PIN kódy. Nicméně na podpoře Bluetooth technologie pracujeme a můžete se na ni těšit v dohledné době.

Přístupové skupiny – vytvořte přístupovou skupinu (skupinu dveří) a přiřaďte ji uživatelům nebo apartmánům. V základní skupině budou vchody do budovy, v druhé skupině může být vjezd do garáže pro rezidenty s auty a v třetí například vstup do společné tělocvičny pro nájemníky, kteří si ji zaplatili.

Přístupové logy – usnadněte si monitorování přístupu díky přístupovým logům. Jednoduše zjistěte, kdo a kdy vstupoval nebo odcházel a rychle přijďte na kloub případným bezpečnostním incidentům.

Mějte stále nejnovější informace. Přihlaste se k odběru našeho newsletteru.

Plánované funkce

Široké možnosti nastavení uživatele – často se stává, že existují uživatelé, kteří potřebují přístup do budovy, ale vy nemáte kompletní údaje potřebné k vyplnění informací o uživateli do systému (například děti rezidentů). Co v takovém případě dělat? Poslouží tzv. anonymní uživatel. Kromě obvyklého typu uživatele, který má všechny požadované údaje, můžete (v případě potřeby) vytvořit také anonymní uživatele, kteří nemají vůbec žádné údaje, ale přesto jim můžete přiřadit RFID kartu nebo PIN kód.

Podpora Bluetooth – přestože jsou RFID a PIN tou nejrozšířenější formou přístupové technologie v rezidenčním segmentu, Bluetooth je na raketovém vzestupu. Pro nás je přístup mobilem technologií, které věříme nejvíc, takže ji v My2N Management Platformě očekávejte velmi brzy.

Cloudové párování Bluetooth – uživatelům zpříjemníme používání přístupu mobilem tím, že jim budete moct spárovat jejich chytré telefony se čtečkami vzdáleně.

Pro koho je My2N Management Platforma?

My2N Management Platformu jsme vyvinuli pro správce rezidenčních budov (facility manažery). Mají zpravidla na starosti desítky budov a jsou často na cestách. Právě proto je My2N cloudovou službou a s tím se váže jedna z jejich nejdůležitějších výhod: přístup do platformy odkudkoliv a kdykoliv.

Správci rezidenčních budov mají na starosti chod celé budovy včetně bezpečnostních systémů, kamer, parkování, úklidu, vytápění, údržbu zeleně a třeba i odpadků. Jsou zahlcení desítkami různých požadavků a musí se orientovat v několika správcovských systémech. Právě proto My2N Management Platforma nabízí pouze ty funkce, které správce budovy nejčastěji využívá. Díky tomu je správa volání a přístupového systému přímočará a efektivní.

Chci efektivně spravovat přístup i volání

Založte si účet a začněte se vzdálenou správou instalací právě teď. Nebo kontaktujte naše specialisty a zeptejte se jich na cokoliv ohledně My2N Management Platformy.

Řekněte mi víc o My2N