18.04.2023 Software

Nový 2N OS 2.39: náš zatím nejlepší update

Přináší světově unikátní funkci. Čtěte dále a dozvíte se, jakým způsobem zdokonalí jakýkoli přístupový systém pro bytové domy.

 

Co nového přináší nová verze 2N OS?

zvonek s kamerou

Face zooming

Širokoúhlé kamery v IP interkomech dávají dokonalý přehled o celém prostoru před vchodem a jsou skvělý prvek sofistikovaných přístupových systémů. Jenže kvůli širokoúhlé kameře může samotný návštěvník zabírat poměrně malý prostor, a pokud uživatel nevidí jeho obličej (nebo je v porovnání se zbytkem záběru příliš malý), může být obtížné návštěvníka poznat.

Na tuhle situaci jsme ale vyzráli a vyvinuli zcela jedinečné řešení: adaptivní Face Zooming. Kamera IP interkomu rozpozná obličej v záběru a přiblíží ho tak, aby uživatel na dveřním telefonu (nebo ve svém mobilním telefonu v aplikaci My2N) mohl jasně identifikovat návštěvníka. Co se stane, když jsou návštěvníci dva? Na kterých vnitřních panelech tato funkce funguje? Jak ji zapnout? Odpovědi na tyto otázky a mnoho dalšího najdete v samostatném článku o Face Zoomingu.

 

 
dveřní telefon

Udělejte z interkomu 2N® IP Style nástěnku

Zbavte se staromódních fyzických nástěnek a zobrazte důležité zprávy a upozornění na displeji interkomu 2N® IP Style. Po platné autentizaci rezidenta (karta, mobilní přístup, PIN) se na IP interkomu rezidentům zobrazí libovolná oznámení. Například o plánovaných odstávkách vody, nefunkčních výtazích, plánovaných rekonstrukcích v budově apod. Toto oznámení je vždy stejné pro všechny uživatele a můžete si vybrat ze dvou možností zobrazení: pouze obrázek nebo ikona plus text na černém pozadí (na výběr je několik předem nastavených ikon). Podle našeho skromného názoru je tato funkce nezbytnou součástí každého moderního přístupového systému pro bytové domy.

  
 


 
dveřní telefon

Počet dlaždic na 2N® IP Style se zvýšil ze 3 na 6

V komerčních objektech je zobrazení dlaždic na interkomu 2N® IP Style velmi oblíbenou funkci. Dříve bylo možné na první stránce zobrazit pouze první 3 dlaždice, což mohlo být problematické v případě, že šlo o objekty, ve kterých sídlilo více společností. Uživatelé sice mohli jednoduše scrollovat níž, ale firmy, které byly na čtvrté, páté nebo další pozici se nelíbilo, že jsou méně vidět. Proto jsme přidali možnost zobrazit 6 políček místo 3.

V komerčních objektech je zobrazení dlaždic na interkomu 2N® IP Style velmi oblíbenou funkci. Dříve bylo možné na první stránce zobrazit pouze první 3 dlaždice, což mohlo být problematické v případě, že šlo o objekty, ve kterých sídlilo více společností. Uživatelé sice mohli jednoduše scrollovat níž, ale firmy, které byly na čtvrté, páté nebo další pozici se nelíbilo, že jsou méně vidět. Proto jsme přidali možnost zobrazit 6 políček místo 3.

Podpora Axis Zipstream pro H.264

Tohle vylepšení ocení zejména v komerčních budovách, ve kterých je videostream z kamery IP interkomu integrován do systému VMS. Díky podpoře Zipstream pro H.264 se snižují nároky na šířku pásma a úložiště a zároveň zůstává zachováno rozlišení videa a snímková frekvence.

Mějte stále nejnovější informace. Přihlaste se k odběru našeho newsletteru.

Další nové funkce

Pro zkušené integrátory i pro ty, kteří s produkty společnosti 2N pracují poprvé, jsme připravili novou sekci s tipy a radami. Najdete ho ve webovém rozhraní produktů (2N OS). Pomůže vám s nastavením a přiblíží širší kontext celé sekce i jednotlivých položek. Jednoduše klikněte na malý otazník v pravém horním rohu. Jakmile postranní panel s radami a tipy aktivujete, zůstane aktivní i během prohlížení dalších sekcí nastavení.

Aplikace My2N i dveřní telefony 2N nabízejí skvělou funkci videodohledu. V aplikaci My2N nebo na svém dveřním telefonu můžou rezidenti sledovat přenos z IP interkomu a kdykoli zkontrolovat prostor před vchodem. Interkom se doteď tvářil, jako by byl v hovoru. Nyní však na interkomu nepoznáte, že hovor probíhá a jde o tzv. skrytý hovor. To znamená, že když rezidenti tuto funkci používají, na interkomu se nic nezobrazí, a tím nedochází k omezení používání interkomu. Návštěvník u interkomu jej může používat i nadále, a pokud spustí hovor, bude skryté volání automaticky odpojeno.

Na displej interkomu 2N® IP Style jsme přidali piktogram, který indikuje otevřené dveře (odemknutý zámek). To přináší hned dvě výhody: zpřístupnění pro návštěvníky se sluchovým znevýhodněním a zajištění bezpečnosti. Pokud je spínač zapnutý a dveře jsou zavřené (ale nejsou zamčené), interkom na to uživatele upozorní na displeji.

Občas si byli někteří uživatelé dveřního telefonu 2N® Indoor View úplně jistí, jak hovor přijmout. Abychom předešli těmto situacím a vyšli vstříc uživatelům, přidáváme ke stávající možnosti (dotknout se libovolného místa na displeji) ještě klasickou ikonu pro přijetí hovoru.

Chcete si všechny tyto funkce vyzkoušet?

Zdokonalí jakýkoli přístupový systém a náš tým vám je rád představí. Určitě se také podívejte do release notes, kde najdete další informace.

Kontaktujte nás