Jak interkomové systémy do bytů zvyšují hodnotu nemovitosti

 

 Camilla Ashdown, 24. 02. 2023 | 4 min čtení

O ošklivý vchod nemá zájem nikdo: a to, že si do svého projektu vyberete interkomový systém do bytů, může dokonce znamenat, že se hodnota vašeho projektu zvýší.

interkomové systémy do bytů

 

Vchod do budovy je to první, co lidé vidí, proto může významně ovlivnit celkovou hodnotu nemovitosti. Dobře navržený vchod může zvýšit hodnotu budovy a pro architekty a projektanty to může znamenat navýšení hodnoty celého projektu a celého podniku. To pochopitelně není pro nikoho novinkou – ale jak může interkomový systém do bytů, jehož estetická hodnota bývá běžně podceňována, zlepšit vzhled vchodu? A která zařízení můžete ve svém příštím projektu použít, abyste udělali dojem?

Atraktivita pro okolí

Budova s dobře navrženým vchodem působí zvenku přitažlivým dojmem, což jí dodává na atraktivitě: ale když na vchodové dveře, jejichž návrhu jste věnovali hodně času, připlácnete ošklivý IP interkom – nemyslíte si, že to poněkud zničí její vzhled? Budova, která má udržovaný, čistý a stylový vzhled, může zvýšit vnímanou hodnotu nemovitosti a elegantní, dobře navržený IP interkom tento dojem ještě umocní.

Nejelegantnější ze všech může být interkom 2N® IP Style: s 10'' dotykovou obrazovkou a hladkým černým povrchem se dokonale hodí do každého luxusního projektu. Podporuje řadu pokročilých funkcí pro zajištění přístupu, které si rezidenti a uživatelé zamilují. Pokud hledáte něco všestranného, pak by vaší volbou měl být IP interkom, jako je například 2N® IP Verso – nejmodulárnější IP interkom na světě. Ten je dodáván ve dvou povrchových úpravách (nikl a černá) a propojuje inteligentní přístupové technologie s minimalistickým vzhledem, který nepůsobí těžkopádně ani staromódně.

Možná vám vyhovuje spíše základní model, klasika pro malé projekty – v tom případě si pořiďte 2N® IP Base. Snadno se instaluje, je to kompaktní IP interkom, který skvěle vypadá, ale zároveň poskytuje potřebné funkce pro řízení přístupu, aniž by narušil povrchovou úpravu vchodu.

Funkčnost a přístupnost

Dobře navržený vchod by měl být funkční a poskytovat pohodlný a bezproblémový přístup do budovy: a stejně tak by měly vypadat i interkomové systémy do bytů. IP technologie zajišťuje jak funkčnost přístupového systému, tak i přístupnost: oba faktory zvýší hodnotu projektu, a pokud budou zanedbány, způsobí problémy. Jistě dobře víte, že projekty musí zahrnovat rampy a další doplňky, aby byl vchod přístupný – ale jak může IP interkom pomoci také zdravotně znevýhodněným?

O 2N® IP Style jsme se již zmiňovali jako o super elegantním interkomu, který opravdu upoutá pozornost: jde však o víc než jen o hezkou hračku. Podporuje více různých technologií přístupu (včetně mobilního přístupového systému využívajícího technologii WaveKey), má kameru s rozlišením Full HD a podporuje další pokročilé funkce, jako například obousměrné video. Obousměrné video zvyšuje přístupnost interkomových systémů do bytů, neboť je ideální pro osoby se sluchovým znevýhodněním: umožňuje jim v případě potřeby komunikovat s recepčními pomocí znakové řeči. 2N® IP Verso rovněž pomáhá sluchově znevýhodněným, protože může být vybaven indukční smyčkou a piktogramy pro zlepšení komunikace.

Mějte stále nejnovější informace. Přihlaste se k odběru našeho newsletteru.

Zabezpečení

Zabezpečený vchod zvyšuje vnímanou hodnotu budovy, a to zejména v případě nadstandardních projektů. Vchod by měl být koncipován tak, aby se lidé při vstupu do budovy cítili bezpečně. Toho lze dosáhnout prostřednictvím bezpečnostních zámků, odolných IP interkomů zabezpečených proti kybernetickým hrozbám a instalací bezpečnostních kamer. Zabezpečený vstup může zvýšit vnímanou hodnotu dané nemovitosti, protože snižuje riziko krádeže a dalších problémů souvisejících s bezpečností.

Všechny IP interkomy od společnosti 2N prošly důkladným testováním, abychom zajistili, že se jedná o vysoce zabezpečená zařízení, a to jak z hlediska fyzické, tak i kybernetické bezpečnosti. Nejvíce odolný a nejlépe zabezpečený je 2N® IP Force - vydrží i v těch nejnáročnějších podmínkách a umožňuje například snadné sledování komunikace s návštěvníky, což je u zabezpečených projektů nesmírně důležité. Přestože je 2N® IP Force tak vysoce zabezpečený, má zároveň i velice estetický vzhled. Znamená to, že co se týče vkusu, nemusíte dělat kompromisy, abyste mohli svým zákazníkům nabídnout pocit bezpečí.

Společnost 2N také konstruuje svá zařízení s použitím otevřených protokolů, což znamená, že je lze snadno integrovat s IP kamerovými systémy, které umožňují komplexní monitorování vstupních prostor. Kamery našich interkomů mají zpravidla HD rozlišení a jejich zvuk z nich je křišťálově čistý: rezidenti nebo recepční tak nikdy nemají pochybnosti ohledně toho, kdo se pokouší dostat do budovy. Vylepšené funkce zabezpečení se neomezují pouze na vstupní dveře: dveřní telefon, jako je 2N® Indoor View, může streamovat video přenos až z 16 IP kamer – to znamená, že rezidenti mohou mít k dispozici kompletní dohled na celý svůj dům.

Označení

V případě komerčních projektů by měl být vchod do budovy navržen tak, aby odrážel identitu značky společnosti, která jej vlastní. Dobře navržený vchod může zvýšit vnímanou hodnotu nemovitosti tím, že umocní značku a navodí silný, zapamatovatelný vizuální dojem. Moderní společnost by například neměla používat starý IP interkomový systém, který vypadá zastarale.

Nejde však jen o fyzický vzhled IP interkomu: vysoce inteligentní zařízení, jako je 2N® IP Style, může na displeji dokonce zobrazovat obrázky dle vašeho výběru – zákazníci tak mají možnost umístit svou značku, dokonce i reklamu, přímo na obrazovku na vchodových dveřích. Šikovné, že ano?

Abychom to shrnuli

Návrh a vzhled vchodu do budovy může mít značný vliv na její vnímanou hodnotu a dobře navržený vchod by měl být doplněn stejně estetickým interkomovým systémem. Pokud do svého projektu zařadíte vhodný IP interkom, může se zvýšit hodnota dané budovy tím, že bude atraktivnější, bezpečnější, ale také funkčnější a zároveň mnohem více působit estetickým dojmem. Naopak špatně navržený vchod se zastaralým nebo neefektivním/poruchovým interkomovým systémem sníží hodnotu budovy, na potencionálních kupujících nebo nájemcích zanechá negativní dojem a bude mít negativní dopad na vaše podnikání.

Ujistěte se, že jste pro svůj hlavní vchod vybrali ten správný IP interkom! Pokud si stále nejste jisti, obraťte se na někoho z našeho týmu – vždy vám rádi pomůžeme.